Snart klart for for langrenn på TV

Neste helg starter sesongen med skirenn fra Beitostølen på TV. Langrenn er en sport jeg elsker å følge i vinterhalvåret.

Det har vært mye dramatikk rundt Petter Northug det siste året, og det blir spennende å se hvordan han takler presset i sesongåpning. Mange andre norske utøvere ønsker også å vise form denne helgen.

Northug vs Sundby
Det er mange dueller som kommer til å utspille seg på Beitostølen i helgen. Den største er kanskje mellom fjorårets WC-vinner Martin Johnsrund Sundby og Petter Northug. Det blir på mange måter sliteren mot naturtalentet. I tillegg blir det spennende å se hvordan Therese Johaug klarer seg i forhold til Marit Bjørgen. Mange andre utøvere som Heidi Weng og Eldar Rønning er store spørsmålstegn foran årets sesong. De første rennene blir den første indikatoren på hvordan de ulike ligger an foran årets sesong.

Vinter og langrenn
Det er noe naturlig med langrenn om vinteren. Det er den store folkesporten i Norge, og henger tett sammen med den norske folkesjela. For meg personlig er det et alternativ til sykkel på vinteren. Dette er to idretter som har mange likhetstrekk både taktisk og ved at kondisjon er avgjørende. Derfor ser jeg frem til mange spennende renn på TV gjennom hele vinteren. Et høydepunkt blir uten tvil VM i Falun neste år. Da heier jeg uten tvil på Petter Northug som jeg tror er det store gullhåpet for Norge. De andre mannlige løperne har tidligere vist at de ikke behersker mesterskap på samme måte som den taktiske trønderen. Derfor krysser jeg fingrene for at han igjen blir den store VM-kongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.