Imponerende landslagsinnsats

Noen ganger er det verdt å omtale idrettsbegivenheter utenfor IL Sverre. Innsatsen til det norske herrelandslaget i fotball er helt klart verdt noen positive ord.

I høst har det norske fotballandslaget vunnet tre av fire kamper i sin kvalifiseringsgruppe til neste EM. Etter en lang rekke med tap er dette en stor og gledelig opptur.

Ruvende utvikling
Mange har kritisert Per Mathias Høgmo for manglende resultater etter at han startet som landslagstrener. Dette er har vært en rettferdig kritikk som har basert seg på at man ikke ha fått til å vinne fotballkamper. Han har hele tiden hevdet at han tenker langsiktig, og forsøker å få til utvikling i alle ledd. Mange har nok likevel vært skeptiske til om dette var mer enn bare tomme ord. Det er derfor utrolig positivt å se at landslaget har klart å snu trenden til det bedre. Med ni poeng av tolv mulige så ligger Norge godt an i kampen om en EM-plass.

Norge eller Kroatia?
Det meste tyder på at Norge har kontroll på tredjeplassen i gruppen som gir playoff til EM. Derfor står kampen nå først og fremst om andreplassen. Norge må gjøre det bedre enn Kroatia for å kunne klare å ta denne viktige plassen. De fleste regner uansett med at Italia vil vinne gruppa uten særlig store problemer.

Det blir spennende å se om trenden fortsetter for de norske gutta. Det er likevel vel verdt å gi Per Mathias Høgmo honnør for den innsatsen han har gjort så langt. Hele Norge krysser fingrene for at dette skal gå veien, og vi endelig skal få oppleve et mesterskap med norsk deltakelse igjen.